Η αλλιώς πως να μην βρεθείτε ξένος στο ίδιο profile σας!

Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία διαθέτει κάποιο λογαριασμό στα social media! Μερικοί τα χρησιμοποιούν σαν εργαλείο δουλειάς κι άλλοι για προσωπικοί χρήση αλλά σίγουρα όλοι βάζουμε μερικές πολύτιμες πληροφορίες. Ππληροφορίες που δεν θα θέλαμε να πέσουν σε ξένα χέρια.

Βάλε ένα “δυνατό” κωδικό!

Οχι o κωδικός 123456 (o πιο κοινός κωδικός για το 2020) δεν είναι δυνατός κωδικός. Θέλει λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο για να το σπάσει κάποιος έμπειρος χρήστη. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας προτείνει το εκάστοτε social. Παίξτε με τα μικρά και κεφαλαία, βάλτε φαντασία στα σημεία στίξης και κάντε ένα “strong” κωδικό πρόσβασης.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων!

Το επόμενο βασικό βήμα μετά από ένα δυνατό password είναι αυτή η επιλογή. Επιλέξτε ένα αριθμό τηλεφώνου ή ένα mail για να σας έρχεται ενας επιπλέον κωδικός για να μπείτε στο προφίλ σας. Extra κωδικός, extra ασφάλεια!

Antivirus App!

Διαλέξτε ένα antivirus app για τον υπολογιστή ή το κινητό σας. Ο λόγος είναι ότι μέσω των ιών οι hackers μπορούν να βρουν είσοδο στα social media σας.

Χρησιμοποιείται VPN!

Το Virtual Personal Network ουσιαστικά σου δίνει την δυνατότητα να έχει την ασφάλεια της ιδιωτικής σύνδεσης ακόμα και σε δημόσιο δίκτυο. Γενικά η είσοδος σε οποιαδήποτε λογαριασμό μας σε δημόσιο δίκτυο είναι εύκολη λεία για τους hackers.

Εμπιστέψου ένα Centralized Password Manager Tool!

Ο περισσότερος κόσμος για μην μπερδεύεται βάζει τον ίδιο κωδικό σχεδόν παντού! Οπότε αν πέσει ένα προπύργιο θα καταρρεύσει όλο το κάστρο. Η λύση εδώ λέγεται εις την αγγλικήν Centralized Password Manager Tool. Ουσιαστικά είναι εφαρμογές που συνδέεσαι μέσα από αυτές στους λογαριασμούς σου με μια σειρά κινήσεων και αυτές με την σειρά του αλλάζουν κάθε φορά τον κωδικό σου. Έξυπνη λύση και ιδιαίτερα ασφαλής. Ρωτήστε μας!

Μην ανοίγεται ότι δεν ξέρετε

Ύποπτα μηνύματα, pop up διαφήμισης που υπόσχονται λαγούς με πετραχείλια, περίεργα αιτήματα φιλίας καλό είναι να σβήνονται επιτόπου! Τα περισσότερα περιέχουνε ιούς που οπως αναφέραμε είναι η δίοδος των hackers προς τα εσάς.

Spread the love